Полфармa Македонија - Луѓето им помагаат на луѓето

Добредојдовте,
вие ја посетувате
Полфармa Македонија

mapa

За нас

Полфарма е најголемиот полски производител на лекови и активни фармацевтски состојки. Основана во 1935 година, компанијата беше приватизирана со учество на исклучиво полски капитал во 2000 година, започнувајќи динамичен развој и огромни инвестиции. Денес, таа е меѓународен фармацевтски субјект кој дејствува на пазарите во Централна и Источна Европа, Кавказ и Централна Азија. Таа е ценет работодавач за околу 7500 луѓе во Полска и на меѓународните пазари.

 

 

 

Полфарма Груп се состои од:

 
 • Полфарма  Фармацевтско Производство

  со 2 производни погони во Полска – Старогард Гдањски и Духњице во близина на Варшавa

   
 • Полфарма Трговска Канцеларија
  со седиште во Полска, Варшава, која е одговорна за продажба и маркетинг активности
   
 • Медана
  Полскa фармацевтска компанија со производствен погон во Сиерадз
   
 • Полфа Варшава
  еден од најголемите полски фармацевтски производители со производни погони во Варшава и Нова Демба (Санфарм)
   
 • Акрихин
  една од најголемите руски фармацевтски компании
 • Химфарм
  водечки локален фармацевтски производител во Казахстан
   
  Полфарма има подружници во Литванија, Украина, Белорусија, Азербејџан и Узбекистан. Таа, исто така одржува стратешко партнерство во областа на лиценцирање за надворешна трговија (out-licensing) со шпанската компанија Фармапроџектс (Farmaprojects) Стратегическим партнером в Турции является фирма «Cenovapharma»..Полфарма (Polpharma) производите се нудат на повеќе од 50 пазари.
  Полфарма Груп има околу 600 производи, а околу 400 сеуште во продукција.
  Компанијата произведува широк спектар на лекови на рецепт и лекови кои се користат за грижа на пациентот во болница. Полфарма се специјализира за препарати кои се користат во кардиологијата, гастроентерологијата и неврологијата. „Преку шалтер” лековите претставуваат значаен дел од нејзиното портфолио. Полфарма моментално стратешки влегува во областа на биофармацевтски препарати, како преку партнерство така и преку поставување сопствен систем за истражување и развој на производствени капацитети за сопствени биолошки лекови.
  Производството се одвива во согласност со најновата технологија која ги исполнува меѓународните барања на Добрата Производна Пракса (Good Manufacturing Practice - GMP). Компанијата користи современа технологија која гарантира безбедност на производите, вработените и на природната околина. Полфарма (Polpharma) постојано се залага за имплементација на нови решенија кои ќе одговорат на потребите на пациентите на безбеден и ефикасен начин. Тоа вклучува иновативни идеи во секоја област на нејзините активности. Во 2011 година го освои првото место на ранг-листата на 500 најиновативни претпријатија во Полска.
  Мотото на Полфарма е Луѓето им помагаат на луѓето. Чувството за општествена одговорност е составен дел на стратегијата на компанијата. Компанијата спроведува бројни социјални и образовни програми и промовира здрав начин на живот. Во 2001 година, основана е Полфарма Научна Фондација (Polpharma Scientific Foundation) за поддршка на најинтересните истражувачки проекти во областа на фармацијата и медицината.

   

Полфарма низ светот

 

Вратете се на polpharma.com за да ја смените вашата држава / јазик


Powered by: CMSEdito Designed by: 23studio
© POLPHARMA S.A. All rights reserved.